06-53240678 info@kitivo.nl
Selecteer een pagina

Hooggevoeligheid

Al een aantal jaren geleden is hooggevoeligheid vastgesteld als een eigenschap die 30% van de (volwassen!) mensen heeft, HSP (Hoog Sensitief Persoon). Dit aantal van 30% is sinds het veranderen van de energie, heel sterk aan het verhogen. Zeker onder kinderen. Al bijna 10 jaar, stijgt het aantal hooggevoelige kinderen zeer gestaag.  Op dit moment worden er alleen nog maar kinderen met een hogere trilling geboren.

School

Onze maatschappij, en zeker ook school, is nog niet ingericht op mensen, laat staan kinderen, met een hoge trillingsfrequentie. Een schoolklas bijvoorbeeld, is in 100 jaar nauwelijks veranderd! In scholen, met ook nog de zware energie, ligt de focus nog steeds nagenoeg helemaal op kennis. Dan wordt uitsluitend de linkerhersenhelft aangesproken. Er is op school nauwelijks ruimte voor activiteiten van de rechterhersenhelft, die door de lichtere trilling meer actief is.

Prikkels

Het aantal prikkels dat op een kind afkomt, is sterk verhoogt. De fijngevoelige kinderen van tegenwoordig hebben een groter inlevingsvermogen en zijn meer opmerkzaam. Ze vangen daardoor veel meer van al die prikkels op en bovendien werken de prikkels dieper op hen in. We leren ze echter niet daarmee om te gaan.

Wat moet je dan als kind?!

Daar zit je dan met je mooie lichte energie en hogere trilling….. Hoe kun je alle prikkels allemaal verwerken terwijl je linkerhersenhelft continue wordt aangesproken? Hoe kun je de grotere activiteit van je rechterhersenhelft nou kwijt?! Er is nauwelijks ruimte voor creativiteit, voor bewustzijn of zelfs om te spelen. Kinderen met hun lichte trilling, kunnen dan ook veel last ervaren van de zware trilling.

 

In deel 4 meer over de specifieke gevolgen van de lichtere trillingsfrequentie op kinderen. 

Share This